2012. március 30., péntek

Az első átadás.

Megtörtént az első átadás. Úgy érezzük nagyszerűen sikerült. Szívet melengető érzés volt látni az örömöt, ahogy beléptetek a helységbe és örültetek a kis dobozkáitoknak és a kóstolónak.

Biztosak vagyunk benne, hogy nagyszerű közösség fog kovácsolódni, akiknek fontosak a kiváló magyar minőségi helyi ízek és az élelmiszerek tápláló és minőségileg feltöltő tulajdonsága.

A Terman porta jóvoltából fantasztikus sajtokat kóstolhattak azok, akik csak kíváncsiságból nézték meg mi is ez a bevásárlóközösség. Ahogy láttuk, senki sem ment el üres kézzel az asztaluktól. Aki megízlelte finom sajtjaikat, vitt is haza belőle.

Horváth Éva szentendrei őstermelő gyümölcslekvárjainak és szörpjeinek is nagyon nagy sikere volt.

Jó érzés volt látni a sok kicsit, akik hol egy sajtdarabkával, hol egy lekváros kanálkával a szájukban futkostak ki és be, amíg anyu vásárolt. Sokszor hallottuk: "Anya kérek még!"
De voltak, aki órákig ott voltak, hogy csak úgy töltődjenek a jó energiákkal, mert csak úgy egyszerűen jó volt ott lenni!:-)


A visszajelzésekből azt látjuk mindenkinek nagyon ízlett minden, ez külön öröm számunkra, hiszen ez volt a lényege az egésznek. Úgy érzem a legjobb, ha szó szerint idézek, hiszen ennél jobban nem tudom visszaadni:

-” Hagymát, ordát és szalámit vacsoráztunk, majd ricottás palacsintát a házi lekvárokkal. Hibátlan és nagyon finom. „
-”Igazi "katonázós" vacsoránk volt, mint annak idején a nagymamámnál: kis kenyérkockákon csücsült az isteni szalámi, a kecskesajt és a póré...utána isteni bodzaszörp és édes alma volt a desszert:) Minden nagyon finom. „
-”hát csak annyit, hogy a friss tejből készült kakaó a Nóri szerint " nagyon király", a joghurtot a Kata alig engedte el, hogy legalább megkóstoljam a kolbi és a szalámi ISTENI!!!! „


Amit tanultunk az első beszerzésnél, hogy a termelőknek nincs patika mérlege, a 20 deka az gyakran több vagy kevesebb de sosem annyi. Nehezen értették meg,hogy minket megbíztak, és az nem úgy van,hogy aki 20 dkg-ot kér az 30 dkg-ot kap. Ezzel számolni kell majd,hogy "jaj aranyoskám, a krémsajtot nem hoztam,mert pont pakolás közben az asszony szólt valamit és megzavart!":-))))))))Persze,csak mosolyogtunk, mert mindezt bűbájosan mondta.


A jövőheti bevásárlással kapcsolatban a gazdák megnyugtattak minket lesz tojás is meg sonka is!! Húsvét révén szinte mindenki kérdezte ezt tudjuk-e majd biztosítani.
A listáról lekerül Gábor gazda kecskesajtja, mivel semmiképp nem tudja megoldani a házhoz szállítást ilyen kis tételben, a Szedervölgyi major különleges sajtjai továbbra is rajta lesznek a listán.

Új termék is lesz a jövőhéten. Többen jeleztétek, hogy szeretnétek alternatív öko mosószereket is a mosószódán kívül, így felkerül a listára a szódabikarbóna és az aktív oxigén is. Lesz még mosódió is, bár azt tudjuk nem annyira „hazai” termék de mindenképpen környezetkímélő.

Felvettük a kapcsolatot az Aklan pincészettel. A családi borászat a Balaton-felvidék lankáin termelt szőlőből készítik boraikat. Fehér, rozé és vörös borok lesznek a kínálatukban, PET palackos és üveges kiszerelésben valamint igazi különlegességük a gyógynövényes borok. 

Ahogy az első rendelésnél is, szombaton megkapjátok e-mailben a rendelési listát, ezt hétfő délelőtt 10-ig lehet nézegetni, töltögetni. És csütörtök délután ismét találkozhatunk!:-)) Természetesen mindenkit várunk, azt is aki nem rendelt.

Szervezők: Erika és Krisztina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése