2012. március 17., szombat

Alakulunk!



Kedves barátok, ismerősök, leendő tagok!
Egyre nagyobb az igény természetes, vegyszermentes és helyi forrásból származó élelmiszerek iránt. A tavalyi évben a belvárosi Szatyor bevásárló közösség sikerén felbuzdulva idén már szinte kitört a „szatyor láz” és a közösségek egymást támogatva, tapasztalatokat megosztva sorban alakulnak az ország számos pontján.

Úgy döntöttünk mi is meg szeretnénk valósítani Csömörön a bevásárlásnak ezt a módját. Az elmúlt hetekben beszerzési források lehetőségeit böngésztük és helyi termelőkkel ismerkedtünk. A cél a lokalitás is, igyekeztünk 50 km-es körzetben a lehetőségeket megtalálni és ezzel is csökkenteni a környezeti terhelést.

A termelői lista szép lassan összeállt és kezdetnek a következő termékek megvásárlására lesz majd lehetőség:
-idény zöldségek és gyümölcsök
-tejtermékek
-tészták
-lisztek
-szörpök lekvárok
-mézek
-tojás
-házi készítésű szalonna,sonkák és kolbászok
-természetes tisztítószerek

A szervezés még folyamatban van és ahogy a tapasztalatok mutatják folyamatos is marad, hiszen a bevásárlóközösségeknek az egyik hatalmas varázsa a tagok aktív részvétele is. Mindig vannak új beszerzési ötletek, lehetőségek és ha igény is van rá a termék felkerül a palettára.

Ebben a blogban bemutatjuk a termelőket és aktuális hírekről, újdonságokról szeretnénk majd beszámolni. Szervezünk majd „gazdalátogatást” is, hogy a közösség tagjai is láthassák honnan származik a termék.

Látogassátok meg Facebook oldalunkat is! Szívesen látjuk a hozzászólásokat, tapasztalatokat, pozitív  vagy negatív kritikákat. Célunk, hogy valójában közösségként működjünk.

A rendelés és az átvétel menete:

-A bevásárló közösség tagjai minden héten egy e-mailben kiküldött rendelői listán jelezhetik, hogy melyik termékből mekkora mennyiséget kívánnak vásárolni. A táblázat egy aktív Exel dokumentum, így saját névvel ellátva pontosan látható a megrendelések listája. A vásárlói listát fix határidőig kell majd kitölteni, mi ezt összesítjük és a megrendeléseket továbbítjuk a termelők felé.
-A megrendelt termékek az átadási napon frissen érkeznek a termelőktől az átvevő-átadó helyre. Ezután mindenki rendelése összekészítve várja majd az átvételt. Az átvétel többek kérésére minden héten csütörtökön délután fog zajlani.
-A termékek a táblázat alapján leadott mennyiségekből érkeznek és fizetjük ki. Mivel a bevásárló közösség alapja a bizalom, így mindenki, aki a táblázatot kitöltve rendelt, az adott időpontban át is vegye a részére leszállított és összeállított termékeket.

Amennyiben érdekel ez az alakuló bevásárló közösség akkor e-mailben jelezd részvételi szándékod.

A szervezők: Újszászi Erika és Árvai Krisztina  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése